Bemutatkozás

Üdvözlöm/Üdvözöllek a MATEPATIKÁBAN!

Gánicz Katalin vagyok, középiskolai matematika tanár.
A matematika szépségeinek, rejtelmeinek átadásával foglalkozom.

Nagyon sokáig gondolkoztam azon, hogy milyen nevet adjak annak a virtuális és valós helynek, illetve szolgáltatásnak, amit megálmodtam. Szerettem volna, hogy találó, humoros, könnyen megjegyezhető, s személyes legyen az elnevezés.
A „Heuréka érzést” a MATEPATIKA szó bevillanása hozta magával.
Találó: egyetlen betűben tér el a matematikától.
Humoros: itt kapható az a „gyógyszer”, amitől meggyógyul a gyengélkedő/erőtlen matematika-tudás 😊 (erőteljes a párhuzam, hiszen 1-2 szem pirulától még nem múlik el a betegség, aktívan részt kell venni a gyógyulás folyamatában. A velem töltött matekozás után még szükséges némi gyakorlás ahhoz, hogy érzékelhető legyen a pozitív változás.)
Könnyen megjegyezhető: a találó és humoros volta miatt. 😉
Személyes: pályaválasztásom előtt az anyai Nagymamám többször is arra biztatott, hogy legyek gyógyszerész. Jó néhány évet késve, s kissé más formában, de megfogadtam Nagyikám tanácsát. 😊

Egy kis szabolcsi faluban éltem 14 éves koromig. Hálával, köszönettel tartozom egykori tanítóimnak, tanáraimnak. Külön köszönettel tartozom Kecskés László tanár bácsinknak, aki a matematika tanárrá válás bogarát elültette a fülemben.

Ibi néninek (Dr. Csernyné Szincsák Ibolya) is örök hála az inspiráló (s mint a végeredmény mutatja) determináló középiskolai matematika órákért a debreceni Svetits-ben.

22 éven keresztül Debrecenben, az Erdey-Grúz Tibor Vegyipari Szakközépiskolában tanítottam, érettségiztettem. (Azóta már több névváltoztatáson is átesett ez az intézmény.)

Egy kis kitérő (építőipari cégnél, illetve könyvelőirodában történő könyvelés) után visszakanyarodtam a matematika gyönyörűséges birodalmához.
Debrecen belvárosában, a Csonka Templomtól 1 percre nyitottam meg a MATEPATIKÁMAT.
Szolgáltatásaim ITT megtekinthetőek.

Nyitvatartás: hétfő – szombat (előre egyeztetett időpontban, akár délelőtt is)

A „hagyományos” Patikákban hallható köszönések (Jó egészséget!) mellett úgy zárom a bemutatkozásomat, hogy:

😊 ÉLVEZETES MATEKOZÁST! 😊